sâmbătă, 21 martie 2009

Lăpuşna unu: defrişări şi specii noi

Am fost vineri la Lăpuşna. Pe drum încolo am observat foarte multe pădurici tăiate în întregime, pur şi simplu rase, inclusiv pe pantele care în mod evident creează pericole de alunecări. Nu sunt specialist în administrarea pădurilor, dar e prima dată cînd văd defrişări de proporţii. Condrumeţii mei au presupus că e vreo legătură cu campania electorală, or PCRM are 5 şefi de ocoluri silvice pe liste. Eu desigur că nu pot să cred asemenea zvonuri ;)

De aceea am decis ca fotografia de generic pentru vechiul sat Lăpuşna să fie asta:


Lăpuşna

La Lăpuşna am colindat iazul şi dealurile majoritar împădurite şi parţial recent despădurite din jur şi am acumulat tocmai şapte specii noi fotografiate! Aşa că ţineţi-vă, în următoarele zile voi plasa fotografii interesante. Dar nu acum, pentru că vedeţi mai jos ce oră e. Acum vă ofer nişte imagini tip cu păsări de pradă şi corvide. Şi anume fugărirea primelor de către ciori şi anume a unui şorecar-comun de către o cioară grivă.

Fotografii făcute pe malul iazului de la Lăpuşna.


View Larger Map


Şorecar comun (Buteo buteo vulpinus)








O cioară grivă (Corvus corone cornix) fugăreşte zburătăceşte un şorecar comun.

Niciun comentariu:

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.