joi, 11 decembrie 2008

Regele parcului



Vă mai aduceţi aminte de motanul Ştefan care vîna veveriţe în Grădina Publică în septembrie? Nu l-am văzut cîteva luni. A reapărut. Bine hrănit, agil şi în formă. S-a reprofilat la hulubi. Şi apropo de aceştia, stolul de hulubi (cu tot cu Porumbacu') din acest parc a dispărut. Nu ştiu care a fost aportul lui Ştefan (cred că foarte mic), dar sper că aceştia s-au mutat la catedrală, unde lumea îi hrăneşte mai des. Dacă-l identific pe Porumbacu acolo ar fi o descoperire ornitologică fenomenală care va vărsa şuvoaie de lumină peste marea taină a migraţiei porumbeilor în capitala noastră europeană :)


Motanul Ştefan vînează în Grădina Publică la 10 noiembrie 2008



Pisicile domestice intră în topul duşmanilor păsărilor. După om, desigur. Unii estimează destul de convingător numărul de păsări ucise de pisici domestice la 1 miliard pe an doar în SUA.


Niciun comentariu:

Arhivă blog

Specii fotografiate:

Drepturile de autor ale conţinutului acestui blog, inclusiv ale tuturor textelor şi fotografiilor îmi aparaţin, cu excepţia cazurilor pe care le menţionez expres.

Utilizarea fotografiilor publicate pe acest site fără acceptul în scris al autorului este interzisă. Pentru a solicita permisiunea de a prelua sau publica fotografii, scrieți un comentariu în subsolul postării în care a apărut fotografia dorită.